Biografi

Jag kom till världen i februari 1984. Under uppväxten har jag inget minne av att jag ville bli vare sig popstjärna eller polis så som mina kompisar, istället ville jag bli advokat eller fastighetsmäklare… Det senare kan jag eventuellt ha haft ett visst genetiskt påbrå för…

Vid åtta års ålder skrev jag min första låttext ”Kärleken” som jag bad min musiklärare tonsätta. Ungefär samtidigt började jag måla tillsammans med en kompis och jag minns hur vi stod i hennes rum och kladdade på dukar. Intresset för konst har alltid varit stort även om intresset för egen tillverkning har kommit och gått genom livet.

När jag var 14 år var familjen på en fest där det framåt natten blev allsång till akustiska gitarrer och jag minns hur jag önskade mig en gitarr bara för att det lät så himla mysigt. När gitarren kom uppstod ett visst problem, jag är nämligen snudd på tondöv och jag kunde inte höra skillnad på strängarna…
Så småningom började jag lära mig att spela och efter några år började jag tonsätta alla texter jag skrivit. Kvantiteten var väldigt hög medan kvaliteten lät vänta på sig. Jag fick i alla fall mycket uppskattning för mina texter vilket gjorde att jag fortsatte skriva.

I slutet av 2000-talet lade jag mer tid på att bli bättre på att spela piano samtidigt som jag försökte lära mig sjunga vilket gjorde att den musikaliska produktiviteten gick på sparlåga. I samband med det började jag åter att måla för att få utlopp för lite av min kreativitet.  Det visade sig att några av mina vänner gärna skulle hänga en tavla som jag gjort på sina väggar vilket födde tanken på att försöka sälja lite, det gick över förväntan. Målandet blev då den enda av mina hobbys som faktiskt inbringade lite pengar istället för att bara vara ett slukhål.

2012 blev året då jag återvände till låtskrivandet genom att jag och Nathalie Nylén började skriva tillsammans och det vi skrev blev bra. Då föddes tankarna på att göra någonting med det vi skrev istället för att det skulle samla damm i en låda. Att det dröjde nästan fem år innan den drömmen blev verklighet har med livets små nyck att göra. I början av januari 2017 släpptes hennes EP ”Innanför Muren” på bland annat Spotify.

I maj 2017 släppte jag min egen EP ”Ögonblick” som jag skrivit, spelat in och producerat själv. Förutom jag själv medverkar Sara Persson på flera av låtarna med sin fantastiska röst.
Just nu pågår marknadsföring av EP:n samtidigt som nya låtar skrivs och spelas in för att släppas under året.

Maj 2017
Johan Bjurfors